Slippende Automaatbak 2016-12-06T20:55:07+00:00

Slippende Automaatbak

Een slippende automaatbak wordt vaak snel opgemerkt door de eigenaar. Dit sluipt er vaak langzaam in en wordt met de tijd erger. Wanneer hier niks aan gedaan wordt kan dit u hoge kosten bezorgen.

GS Powerflush methode

Symptomen van een slippende Automaatbak

Wanneer u gas geeft en u ziet de toerenteller omhoog schieten maar de kilometerteller blijft achter dan kunt u spreken van een slippende automaatbak. Dit kan gepaard gaan met een stinkende en branderige geur. Deze branderige geur kan wijzen op (ernstig) versleten koppelplaten of de koppeling zal opnieuw afgesteld moeten worden. Bij GS Powerflush kunnen wij door onze specialistische ervaring vaak al snel vaststellen waar het probleem ligt en wat hier de de beste oplossing voor zowel uw auto als uw portemonnee zal zijn.

Oorzaken van het slippen van een automatische versnellingsbak

Wanneer een automaat slipt zit er simpelweg gezegd een zwakke schakel tussen het motorblok en de wielen. Vaak is het probleem te vinden in de automatische versnellingsbak. Deze schakelt tussen versnellingen ( ook wel “trappen” genoemd) door de koppeling met assen op het tandwielstelsel te verbinden. Dit schakelen gebeurt door de oliedruk (hydraulisch). In de koppelomvormer wordt doormiddel van de oliedruk een verbinding gemaakt tussen de assen.

Een simpele oorzaak kan zijn dat er simpelweg te weinig vloeistof in de automatische versnellingsbak zit. Hierdoor zal er niet genoeg druk opgebouwd zal kunnen worden. Wanneer dit het geval is zullen de symptomen van het slippen erger worden naarmate de versnellingsbak warmer wordt. Een belangrijk aandachtspunt kan zijn wanneer u rode olie bij u auto vindt. Dit kan er op duiden dat de versnellingsbak door een lekkage olie verliest. Wanneer dit het geval is raden wij u aan om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen en dit te melden zodat de schade beperkt kan worden en mogelijk relatief goedkoop te repareren is!

Door slijtage kunnen er verstoppingen plaatsvinden. Wanneer deze klachten te lang doorzetten kan in de ergste gevallen een hele (vooral arbeid) kostbare revisie de enige oplossing zijn.

Slippende versnellingsbak Spoelen en flushen

Bij GS Powerflush werken wij met een door ons zelf ontwikkelde en geoptimaliseerde machines die wij met onze jaren lange ervaring hebben ontwikkeld om zo efficiënt mogelijk te werken.

Door de oude (vaak vervuilde) vloeistof te combineren met door ons speciaal voor uw geval gekeken geselecteerde cleaners , conditioners en reinigers zorgen wij voor een zo optimaal mogelijke combinatie. Deze pompen wij dan eerst krachtig door uw systeem heen en gaan langs alle versnellingen zodat er een totale reiniging plaats vindt.

Hierna vervangen wij de olie op een door ons ontwikkelde methode. Op de ouderwetse manier zult u hooguit 30 a 40% van de oude ATF olie kunnen vervangen. Door de door GS Powerflush ontwikkelde methode zijn wij instaat om de oude olie inclusief alle verontreinigen op de hoogst mogelijk efficiënte manier te vervangen door nieuwe ATF olie.

Doordat GS Powerflush gebruik maakt van door ons geselecteerde cleaners zullen deze deeltjes zich deeltjes zich tijdens het spoelen hechten aan de cleaner en hierdoor een verstopping voorkomen en mogelijk verhelpen. Dit kan zowel preventief werken als mogelijke oplossing voor een bestaand probleem. In de meeste gevallen zult u al direct resultaat merken!