Automaatbak heeft verhoogd brandstofverbruik 2016-12-20T12:51:11+00:00

Automaatbak heeft Verhoogd Brandstofverbruik

Mijn Automaatbak heeft verhoogd brandstofverbruik is een veel gehoorde klacht. Als eigenaar van uw auto zult u zelf het beste kunnen inschatten wat voor u normaal brandstofverbruik is. Wanneer u merkt dat dit anders is dan u gewend bent en u toch uw best doet om zo zuinig mogelijk te rijden dan zou het wel eens kunnen zijn dat de olie van uw automaatbak verouderd , vervuild of te laag is. U zult dan ook merken dat het rijcomfort stukken minder is omdat uw automaat moeite heeft om soepel te schakelen, constante snelheid vast te houden en niet meer op het gaspedaal reageert zoals hij dit voorheen deed.

Waarom hoger brandstofverbruik ?

Ondanks dat veel autofabrikanten gebruik maken van longlife ATF olie is onze ervaring dat dit in de praktijk toch niet “levenslang” mee gaat. Door onder andere de opname van vocht en vuil zal de olie toch niet levenslang mee gaan zonder klachten en problemen te veroorzaken. Naast een hoger brandstofverbruik kan het ook zijn dat uw automaat gaat slippen , slecht schakelen en bijvoorbeeld moeite heeft om het toerental stabiel te houden. Wanneer de fabrikant zelf geen verversing intervallen aangeeft dan adviseren wij uit onze ervaring dat om de 60.000km tot 120.000km. Dit is mede afhankelijk van het type automaat en de belasting op de automaat.

 

Doordat de automaatbak niet meer optimaal werkt en vaak blijft zoeken in het schakelen en erg onrustig is zult u ook merken dat hij minder efficiënt wordt en dus meer brandstof gaat verbruiken. Daarnaast loopt u het risico dat er onherstelbare schade kan plaatsvinden waardoor een dure revisie nog de enige oplossing zal zijn en u uw auto vaak ook voor lange tijd kwijt bent. Daarom raden wij aan om preventief te spoelen. Dit scheelt u niet alleen heel veel geld maar ook tijd.

Waarom spoelen bij GS Powerflush

Wanneer u besluit om uw automaatbak door ons te laten spoelen vinden wij het erg belangrijk om u duidelijk te informeren en te laten zien wat wij aan het doen zijn. Op deze manier kunt u zelf zien wat er gebeurd en kunt u vragen stellen wanneer iets niet duidelijk is. Ook hebben wij een wachtruimte en natuurlijk staat er altijd koffie voor u klaar! Na een spoeling laten wij u ook een testrit maken zodat u zelf kunt ervaren dat de klachten verdwenen zijn en hij weer als nieuw zal schakelen en aanvoelen.

Wij maken uitsluitend gebruik van door ons geselecteerde producten. Een aantal van onze producten, zoals onze machines, hebben wij ook zelf ontwikkeld. Dit hebben wij op een manier gedaan dat het in onze ogen zo optimaal en efficiënt mogelijk werkt voor de problemen die zich afspelen in uw auto. U bent daarom ook altijd vrij om vragen te stellen over onze werkwijze en vrijblijvend advies te vragen!