Automaatbak flush

Veel voertuigen hebben tegenwoordig een automaatbak. Door het gebruik vervuilt en verouderd de ATF-olie in deze bakken. In de loop der tijd kan dit versnellingsbak problemen veroorzaken.

Problemen kunnen zich onder andere uiten in het niet soepel schakelen, schommelen in toerental, bonken van de automaat en het overslaan van versnellingen.

Wij hebben veel kennis en ervaring met het spoelen van automaatbakken, en kunnen daardoor veel klachten verhelpen en voorkomen. Met het spoelen van de olie vervangen we de complete olie en vuil. Bij een traditionele oliewissel blijft er altijd restant olie achter en daarmee ook de vervuiling.

Auomatisch versnellingspook

Waarom automaatbak ATF olie wisselen?

Veel automaatbakken hebben vanaf de fabriek een longlife ATF olie. In de praktijk geeft dit toch veel problemen welke zich uiten in slecht schakelen en functioneren van de automaatbak. De oorzaak hiervan is de verandering van de ATF olie, waarvan niet alleen de viscositeit veranderd maar ook de opname van vocht (hygroscopisch) vuil (slijtage) en veroudering van de ATF olie waardoor de automaatbak componenten worden aangetast. Ook is de slijtage van de koppelingsplaten in de koppelomvormer een belangrijke factor. Deze kleine deeltjes zwerven in de ATF olie en zetten zich af in de hele automaatbak en beïnvloeden de stuurventielen en andere componenten. Tegelijkertijd veroorzaakt de verminderde smering van de olie versnelde slijtage en vervuiling van de ATF olie. Dit is te herkennen aan de zwarte kleur. Indien de fabrikant geen ATF olie verversing intervallen voorschrijft is olie verversen om de 60 > 120.000km aanbevolen mede afhankelijk van het type gebruik en belasting van de automaatbak. Omdat er meestal alleen ATF olie wordt gewisseld en en niet wordt gereinigd kan maar een gedeelte van de ATF olie kan worden afgetapt (koppelomvormer, koeler en leidingen niet) wordt de nieuwe ATF olie direct vervuild door de oude in het systeem achtergebleven ATF olie. Hierdoor wordt het effect van nieuwe ATF olie weer gedeeltelijk teniet gedaan en vindt er slechts een minimale kwaliteits verbetering plaats. Hierdoor worden problemen niet opgelost en soms alleen maar verergerd. Met de GS Powerflush methode pakt u het probleem in de basis aan en wordt de automaatbak volledig gereinigd en alle ATF olie ververst. Deze aanpak garandeert een optimaal resultaat.

Automaatbak ATF Olie verversen

Oude ATF olie aftappen(circa 2,5 > 3 liter), automaatbak vullen met nieuwe ATF olie, motor laten lopen en ATF olie op niveau brengen.

De GS Powerflush methode

Machine wordt in de retourleiding van de automaatbak geplaatst. ATF olie circuleert via de machine en wordt rondgepompt door pomp van de automaatbak en GS Powerflush machine. Reiniger wordt via het vuil olie reservoir van de machine toegevoegd en rondgepompt. Nieuwe ATF olie wordt in schoon olie reservoir machine klaargezet. Nieuwe olie reservoir is volledig gescheiden van de oude olie. Machine pompt de nieuwe ATF olie in de bak en pompt alle oude ATF olie in het vuil olie reservoir. Machine pompt automatische dezelfde hoeveelheid nieuwe ATF olie in de automaatbak als er oude is uitgepompt.

Het kan zijn dat uw automaat dusdanig versleten is dat een flush niet meer het gewensde resultaat zal opleveren. Een reparatie aan het kleppenhuis/brein is dan in de meeste gevallen het advies. De reparatie kunnen wij ook voor u uitvoeren.

Voordelen

  • Automaatbak, koeler, evt. warmte wisselaar, koppelomvormer en leidingen worden gereinigd.
  • Alle ATF olie uit het systeem (bak, koeler, koppelomvormer, warmte wisselaar, leidingen) wordt ververst.
  • Nieuwe ATF olie zorgt voor betere smering = minder slijtage.
  • Nieuwe ATF olie elimineert slip waardoor minder warmte = langere levensduur ATF olie + verminderde slijtage automaatbak.
  • Oude vuile ATF olie blijft apart van de nieuwe en wordt niet gemixt.
  • Bak wordt gelijkmatig gevuld zodat geen lucht achterblijft in de automaatbak.
  • Vol synthetische high-perfomance ATF olie.
  • Conditioner toevoeging zorgt voor extra bescherming en langere levensduur van de olie.
  • Er wordt exact de juiste hoeveelheid ATF olie gebruikt, dus geen extra belasting voor het milieu.
  • Absoluut schone werkgang zonder morsen of knoeien.

FAQ

Vraag en antwoord op de meest gestelde vragen over het spoelen van een automaat.

Wat kost het spoelen van een automaat?

De vanafprijs van een automaat flushen is €305 inclusief BTW. Afhankelijk van de hoeveelheid, type olie, en type filter kan de prijs varieren.

Hoe lang duurt een automaat spoelen?

Het spoelen van een automaat duurt gemiddeld 1,5 uur.

Wat moet ik doen nadat mijn automaat geflusht is?

U kunt gewoon normaal terug rijden. Als u op uw bestemming bent raden wij aan om de auto nog 5 minuten te laten draaien. Dit geeft de software de tijd om de waardes van de automaat aan te passen.